OM OSS

Born to let you play live

VÅR VISION

är att ge band, grupper, artister och musiker de bästa möjligheterna för att spela konserter på de bästa scenerna under profetionella förhollanden och därigenom ge en ordentlig push när det gäller att få mer erfarenhet på en scen och nå ut till fler folk med sin musik.
Sedan 1992, när en grupp musiker gick ihop om att skapa den perfekta plattformen för band som vill ha kul och utvecklas, har Emergenza Festivalen gett många tusen musiker en möjlighet som inte går att få någon annanstans.
Det är inte bara konserter - Emergenza är en upplevelse för livet!

Passion

100%

Kompetens

100%

Drivkraft

100%
· Vi bokar de bästa klubbarna för era konserter, ställer en komplett backline till ert förfogandet och arrangerar konserterna under en professionella former som vanligtvis är reserverad för kända artister och band!

· Att vi genom tiderna har haft konserter på 4 kontinenter, i 34 länder, på 782 klubbar gör Emergenza Festival till välrdens största LIVE evenemang för ny musik. Vi samarbetar med kollegor i andra länder för att erbjuda "special guest" gig på klubbar som vanligtvis är omöjliga att få spela på som svensk artist om inte man redan är känd internationellt. Den internationella finalen är en del av utomhusfestivalen Taubertal Festival i Tyskland.

· Årligen deltar runt 4000 band/grupper/artister.

· Sedan år 2000 har vi delat ut runt 500 extra gig på erkända festivaler och showcases som SXSW, Sziget, Vans Warp Tour, Popkomm, Musikmesse, m.fl.

· Sedan 2008 har vi följt 100 band under projektet ARTISTPOOL där vi jobbar vidare med deltagare som har visat att de är redo för att ta nästsa kliv upp på karriärstegen.

· Över 100 gig arrangeras årligen med artister som är anslutna till ARTISTPOOL.

· En rad festivaler jobbar tillsammans med oss och erbjuder allt från tid till annan konsertmöjligheter, till band som har deltagit hos oss.

· Vårt branschnättverk är det starkaste du någonsin har sett för ett projekt som jobbar med upcoming band och artister! Dessa är de största "spelare" inom branschen till exempel: UNIVERSAL MUSIC / Spinnup, MARSHALL RECORDS, PLEDGE Music, MUSIKMESSE Frankfurt, MUSIK MEYER, GEWA, MEINL, TARGET, EXTRATOURS, WIZARD PROMOTION, CHIMPERATOR, FOUR MUSIC, m.fl.

· Några av våra tidigare deltagare som har lyckats efter de har deltagit innefattar bl.a: NICO & VINZ (NO), DONKEYBOY (NO), ROYAL REPUBLIC (SE), EMIL BULLS (D), ITCHY (D), trummisen i LUKAS GRAHAM (DK) och ett gäng av musiker som idag jobbar professionellt som musiker eller producenter för andra.

Frågan är bara, när kommer ditt namn med på den listan?

Team


ANMÄLAN