REGN, VIND, ALKOHOL OCH BRA BAND

Hur är det att starta Emergenza internationella festivalen med hjärta fullt av rockpassion?

REGN, VIND, ALKOHOL OCH BRA BAND

Emergenza Festival 08/11/2017

Låt oss börja med faktan: 2017 års upplaga av den internationella finalen har startat med dåligt väder. Men kan verkligen regn förstöra vår känsla? Det är frågan...

Regn, åska och starka vindar står på agendan de tre kommande dagarna. Tre dagar av det som brukar vara det roligaste, alkoholfyllda, adrenalinfyllda och hårdrocksfyllda. Det är en tid när musiker från hela världen samlas på samma scen och visar hela världen (samt en jury) vad de har att erbjuda.

En fantastisk atmosfär oavsett regn eller solsken? Vem bryr sig egentligen? Inte vi i alla fall. Musik från Schweiz, Danmark, Belgien, Norge, Sverige Australien, Ryssland, Italien, Korea, Polen, Japan, Spanien, Frankrike och Tyskland. Tyskland som är är våra särskilda gäster som faktiskt  öppnade vårt 3-dagarsäventyr. Det här är de olympiska spelen för rock n’ roll, där banden inte tävlar… De rockar och hejar på varandra helt enkelt.

Är det inte uppenbart? Varför ska dåligt väder förstöra festen? Sen när har vi mått dåligt av att det regnar när vi vet att vi gladeligen kan sjunga under det?

Låt oss säga så här: Väderprognosen kan dra åt helvete, vi ska och kommer fortsätta köra.

Som man säger olympiska spelen: Låt spelen börja. Låt musiken starta…

PLEIN PHARES

FRANSMÄNNEN STARTADE MED STIL (OCH VÄLDIGT FINA POPLÅTAR)

Till skillnad från förr, startade banden tidigt, så tidigt att många faktiskt klagade. Det här är gången startade banden vid 17:30. En fantastisk tid med tanke på att supportbanden värmde upp publiken såpass mycket att de faktiskt stannade i det ösande regnet.

När vi förbereder oss för mörkret är scenen allt jag kan tänka på när ljuset slår in. Så... Plein Phares uppgift var att få bollen i rullning. Ett underbart 3-manna band med minimalt med ljud. Inget onödigt, inte många effekter, ingen teknisk uppvisning. Bara en ren gitarr och sköna poplåtar.  

Även om regnet var tungt, klarade de av att hålla publiken nöjd och de visade sin uppskattning med en fin uppvisning av dans i leran....Vilken syn!

Stora låtar med utmärkt körsång på ett harmoniserande sätt.

Ett bra sätt att starta Emergenza International Festival. Ett bra sätt att säga ett stort  "fuck off" till regnet ..... låt oss rocka!

DELERIOUS MOB CEW

LITEN STAD, ENORMT HÖGLJUDDA SCHWEIZISKA POJKAR.

Det andra bandet är ett härligt fyrmanna band från en liten stad nära Zurich i Schweiz. Tänk nu att landet av choklad, armbandsur, banker och andra löjliga, stereotypiska saker du kan tänka dig. Kasta ut allt det genom fönstret så börjar vi från början. Schweiz är så mycket mer är så. Schweiz är bra live-musik också. Det här är ett bra exempel om hur bra live-musik från Schweiz kan vara. Det här energiska bandet från Zurich är ett gäng killar som mixar teknologi med skitiga gitarrer. Släng till en tidsbegränsning och du får det magiska receptet som är Delirious Mob Crew. Radiovänliga sånger tillsammans med en karesmatisk frontman som vi fick bevittna. Du bör göra det också. Ett vattentätt band med otroligt mycket energi. Och igen, publiken klappade och hejade i glädje. Ett utmärkt sätt att fortsätta festivalen trots vädret.

AMOLI

NORGES GÅVA TILL VÄRLDEN

Vi brukar alltid prata om hur bra de norska banden är, men tro oss när vi säger att musiken måste vara nationens DNA. Det vi har här är en fantastisk ensemble. Modern dans-rap som gör att allt i radioväg låter som ett skämt. Frontmannen har vokala effekter (och han vet hur man använder dem), en keyboardist, en DJ med en loopmaskin, en trummis med click-track och en kvinnlig gästsångerska som lägger till den lilla biten av skönhet som gruppen behöver. Sångerna är bomber…. Det finns inget sätt att beskriva det här. Vad vi nyligen har bevittnat är att Amoli ger världen de bästa gåvorna någonsin: Fantastiska låtar. Om Nico och Vinz gick ut och blev superstjärnor så kommer Amoli nå till Månen. Det här är ingen enkelt att förklara. Inget kryddande. De är helt enkelt de bästa poplåtskrivarna som Norge har att erbjuda. Akta er! Det här projektet kommer snart bli globalt.

61 MINDS

VILKEN TRUMMLEKTION!

Det är inte lätt att gå på scen efter att Kyle Gass Band har spelat. Hollywoodskådespeleraren och Jack Blacks heltidspartner under Tenacious D-tiden Var vår stora huvudgäst på vår scen klockan 21. Men efter konserten kom vårt Belgiska band. Det kändes som om han var förband åt dem. 61 Minds är det först bandet ut i internationella finalen med en kvinnlig sångerska.

Deras scennärvaro var deras säkra kort. Bra låtar som var väl genomförda på ett bestämt sätt.

Rytmen var tight och trummisen i bandet var ett monster när han spelade. Hans groove och känsla av tidsbedömning samtidigt som han spelade på elektroniska- och akustiska trummor var makalös och passade låtarna perfekt.

Låtarna var väl gjorda och sjöngs kanon av den karismatiska sångerskan som tog scenen med säkerhet. Taylor Swift hade garanterat tagit lektioner av henne. Grymt band, grym konsert. Tack Belgien!

WALKING AFTER YOU

KOREAS FINASTE ROCKARE!

123… Låt oss rocka! Super, super, superenergi från alla de här tjejerna från Korea! Ett uppträdande vi alla kommer komma ihåg länge, för vi är fortfarande mållösa efter allt skrikande och hoppande. Ja, vi blev indragna av bara showen. Det var mer energi här under 30 minuter än vad Tyskland har solpaneler drar in

. Låt dig inte luras av deras charm. De här 4 tjejerna rockade verkligen skiten ur Tyskland. Det finns inget mer du kan säga, men de hade känslan, låtarna och looken. En helt otrolig konsert av de fyra tjejer från Korea!

UNDERWOODS

ITALIENS KREATIVITET MITT FRAMFÖR DINA ÖGON!

De här 4-manna bandet från norra Italien är original. Original i den mening att deras musik är häftigt konstig. Inslag av heavy och lätt elektroniskt.

Föreställ dig Mars Volta tillsammans med Radiohead runt Kid A-perioden. Lägg då till lite långsam känsla och där har du Underwoods. Det krävs faktiskt ballar av stål att spela sådan här musik vid midnatt när alla har stått upp en hel dag, men de lyckades ändå ta vara på publiken och visade att de var ett av de mest originella banden idag. Bra jobbat Italien!

OAKS ABOVE

DEN SANNA KANADENSISKA KÄNSLAN

Det var Kanadas uppgift att avsluta vår första dag och vilket jobb de gjorde. De hade lite tekniska svårigheter i början, men det gjorde absolut ingenting för konserten eller för deras stolta kanadensiska känsla på scen.

Vackra melodier sjöngs av en vacker röst. Leadsångaren, med hans imponerande scennärvaro gjorde ett otroligt jobb att få publiken att sjunga med i texten. Bra låtar gjorda av bandet från Quebeq som var redo för deras stora stund. Grymt sätt att avsluta en fantastisk afton. Vi hade regn, vind och mycket mer. Det vidriga vädret kunde inte stoppa oss från att njuta av en heldag med rock n’ roll. Första dagen är klar…. Ses imorgon!

ANMÄLAN