Och vinnaren är...

Och vinnaren är...

Emergenza Festival 08/13/2017

Årets festival har varit en av de mest spektakulära som vi haft under de senaste åren. Regn, åska, vindar, sol och fantastiska band. Efter tre dagars av drickande och festande så har vi nu kommit till slutet av den här säsongen. Ingenting kunde stoppa oss från att fortsätta leva rock n roll-livet. Inte ens vädret. Men nu är det dags att berätta vem som har vunnit…. Vinnaren är…… (trumvirvel och ett stort djupt andetag) THE AGENCY!!! Hela vägen från DANMARK!! De gick iväg med det stora priset och kröntes till världsmästare. Eller Weltmeister som de säger i Tyskland. (Detta lärde vi oss 2014 när de tog hem VM-Guldet. Innan vi går igenom allting så är vi tvungna att börja från start.

På 6:e och 5:e plats har vi OAKS ABOVE (Kanada) och FRANK & LE FORME SONICHE (Italien) på 4:e plats har vi inte direkt ett band utan en soloartist med looppedaler. SNARE COVER från Japan! 3:e platsen föll på THE TRUEMEN (Tyskland). Fantastiska konserter av alla dessa som verkligen visat hjärta när de framfört sina låtar i regnet.

Den bästa trummisen var monstret från ANVILED och han får ett set av ZULTAN ROCK CYMBALS. Den bästa basisten var en otrolig basist från Italien i FRANK & LE FORME SONICHE och han får ett MARKBASS topp. Den bästa gitarristen får en underbar SG GIBSON gitarr i bandet DELIRIOUS MOB CREW. Den bästa sångaren var Takeshi, i soloprojektet SNARE COVER. Alla var överens om resultatet. Han får ett AKG set med trådlös mikrofon. Det bästa arrangörpriset är ett nytt pris som introducerades i år så det är historiskt för oss att lämna över det till 61 MINDS. I år hade vi också ett pris för bästa keyboardist som gick till THE TRUEMEN. Han får inspelningsprylar från vår goda sponsor STEINBERG. Nu börjar vi närma oss… 2:a platsen går till….. VOSEM PO GRINVICHU från St. Petersburg (Ryssland) och som ni vet gick förstaplatsen till THE AGENCY! Danmarks bästa.

ROCK HARD POWER SPRAY som vann för flera år sen blev signade av SONY RECORDS. Nu tar de andra danskarna över kronan. De gick iväg med det högsta priset och tar nu en plats i Emergenzas Hall of Fame. Deras framträdande var grymt.

Okej, vi måste bara säga att ALLA band var helt otroliga. The unga killarna från THE AGENCY som fortfarande var chockade när de hörde sitt namn, fick rusa till stora scen, som nästan är så stor som  Rothenburg själv. De drog igång och körde Taubertal med äkta rock n roll. Jag säger det här varje år: om Andy Warhol säger att man har 15 minuter i ljuset så hade han fel. De hade tre dagar av ljus. Där fick du “popguden”. Det har varit en galen helg för de här killarna och det avslutades med glädjetårar.

De gjorde folket galna under solskenet! Ja, ni hörde rätt. ÄNTLIGEN SOL! När tonårssångaren visades på den otroliga storbildsskärmen kollade alla! Vi visste att detta var rätt band. Uppdraget slutfört.

Juryn bestod av brittiska promotorer, tyska promotorer musikpromotorer och Marshallanställda och de gjorde ett superjobb och vi tackar dem för att de tog sig tid samtidigt som de tackar för spriten och banden.

Så ett år till har gått och oj var mycket öl vi har konsumerat backstage, kan vi snälla göra det igen nästa år? TACK till ALLA band och artister som varit med! Nu drar vi och festar! ROCK ON!

PLACERING

POÄNG

BAND

LAND

1 233 THE AGENCY DENMARK
2 232 VOSEM PO GRINVICHU RUSSIA
3 231 THE TREUEMEN GERMANY
4 218 SNARE COVER JAPAN
5 215 FRANK E LE FORME SONICHE ITALY
6 205 OAKS ABOVE CANADA
7 198 AMOLI NORWAY
8 195 DELIRIOUS MOB CREW SWITZERLAND
9 187 ANVILED POLAND
10 185 UNDERWOODS ITALY
11 183 INTERIEUR NUIT FRANCE
11 183 CALLUM CHYNOWETH BAND AUSTRALIA
13 175 61 MINDS BELGIUM
13 175 WALKING AFTER U KOREA
15 159 SEMPERFIELD GERMANY
15 159 HUANASTONE SWEDEN
17 153 STILL AWAKE GERMANY
18 149 TIME FOR ACTION SPAIN
19 135 BEATS UNLIMETED CREW THE NETHERLAND
20 127 PLEINS PHARES FRANCE
ANMÄLAN