Dag 2 på den internationella finalen i Tyskland

Solen tittade fram och musikerna delade scen med kända band

Dag 2 på den internationella finalen i Tyskland

Emergenza Festival 08/12/2017

FRANK E LE FORME SONICHE

DE ITALIENSKA ORDEN LÅTER UNDERBART

Dag två startade torrt, men på grund av gårdagens regn var marken helt lerig. Som vi ser det är det den perfekta komponenten för en rockfestival. Så, det första bandet för dagen var ett rockband från Rom.

Klockan är 14, vilket är alldeles för tidigt för alla bakfulla. Men bandet gjorde någonting magiskt så alla plötsligt vaknade till liv och sprang till scenen. Två gitarrer, en bas, trummor och mycket vokala effekter. Man märker att de här killarna har lagt ner mycket tid för att hitta rätt sound. Resultatet var magiskt. Faktum är att även om texterna är på italienska var det ändå en positiv faktor i deras musik. De härliga italienska orden flöt naturligt hos den tyska publiken (särskilt hos damerna). Bra genomförande, fantastiska låtar och en väldigt underhållande konsert.

SEMPERFELD

TYSK TRIO: RÄDDARNA AV ROCK N’ ROLL

Rocktrion som ser ut att vara rena och välklädda killar, lite som om om de skulle gå på bröllop, men de är allt annat än “rena”. Skitiga gitarrer, bas, och trummor med en attityd som “fuck you”. Det är det lättaste du kan komma när du ska beskriva det bandet. En blandning av The Vines (minns ni? Den gamla goda tiden) men killarna är mycket yngre. Grymma låtar, grymt sound, grymt framträdande. Rocken är i säkerhet med dessa killar! Tack SEMPERFELD!

INTERIUER INUIT

NORMANDIES BÄSTA LÅTSKRIVARE

Härlig popkänsla av det franska bandet från Normandie. Pedaler till den akustiska gitarren, samtidigt som sångaren går fram och tillbaka till pianot. Man märker att sångaren har läget klart för sig vad som gäller för varje låt. Det bevisar även att sångarens sångtexter är lika varierade som de är kompletta. Schyssta toner, spelade med passion och kraft. Det var den perfekta avslutningen för pausen. Nu är det två timmar kvar tills nästa Emergenzaband, nu är det dags för huvudgästerna! Au revoir!

ANVILED

POLENS ELEKTRONISKA KUNGAR

Vad har vi bevittnat? Vad var det där? Kan någon förklara? Nej… för detta var så bra att vi blev mållösa. Detta var ett av de mest intressanta banden vi sett på åratal, och antagligen den första instrumentala gruppen vi någonsin haft under den internationella finalen. Väldigt coolt genre från de polska killarna. Experimentell, elektronisk musik? Teknikblandad rockmix? Danceklubbskänsla? Poplåtar? Vad var det egentligen? Det var någon som hade varit perfekt på en klubb, men de gjorde det perfekt här på vår scen i Taubertal. Gitarristen ändrade och spelade med en looppedal, samtidigt som DJ:n arbetade hårt med beatsen. Trummisen rockade hårdare än någonsin, helt fantastiskt. Detta var galet. Det finns ingen anledning att beskriva detta, ni måste se dem live!

SNARE COVER

LOOPAR, LOOPAR OCH EN ÄNGLARÖST

Det hade varit enkelt att jämföra detta nummer med Ed Sheeran, för det är bara en person som står på scen, med en gitarr och en loopstation, men tillåt mig att säga så här: han var bättre för att han hade en otrolig röst, en änglaröst. Det bästa vi hört hittills. Fantastiska melodier loopades, samtidigt som han la till beats. Den här japanska gentlemannen kom nästan inte hit på grund av förseningar med flyget, samtidigt som hans grejer försvann någonstans på vägen. (Ärligt talat så händer det alltid när det ska vara den största dagen i ditt liv). Men allt föll på plats sista minuten och vi är onekligen glada över hans framträdande, för detta kommer vi alltid bära med oss.

CALLUM CHYNOWETH BAND

HALLÅ! VI ÄR GRYMMA!

Det är de sannerligen. En trio med grymma melodier. Faktum är att rock och melodier är två huvudingredienser för att kunna grymma poplåtar. Callum, (sångarens namn) görnågot magiskt med hans låtar. Det här är ett fantastiskt australienskt band som bör spela på radio världen över. Om de inte gör det inom 3 år så vet ärligt talat musikmänniskorna inte någonting om musik. Lyssna nu på deras låtar och om du har möjlighet så måste du gå på dem live. Ni kommer inte bli besvikna! Dem är helt enkelt fantastiska.

THE TRUEMEN

VÄSTTYSKLANDS MEST SJÄLVSÄKRA UNDERHÅLLARE!

Nu har vi bevittnat det mest interaktiva gigen hittills. Det är givet att de här killarna har ett övertag för de är på hemmaplan och kan prata och kommunicera med den tyska publiken. Men de var roliga, varma och intelligenta nog att veta när det är dags att sluta prata. De gjorde allting perfekt. Snacket mellan låtarna, skämten och de grymma låtarna. Stämmorna, pianot, den akustiska gitarren och en solid rytm var uppsättningen av de här killarna. De fick människorna att sjunga med och klappa i takt var en grym upplevelse. Briljant och väldigt tyskt.

STILL AWAKE

METAL, METAL, METAL.

Långt hår, långa rockar, håra gitarrer, och dubbelpedaler till trummorna. De är inte “bara metal” de är melodisk metal. Still Awake spelade den gamla goda metalmusiken som du spelar om du har riktiga bollar och är tekniskt skicklig. Samtidigt som du måste ha rösten för det. Här är allt ganska fokuserat på rösten, fantastisk opera, fantastisk opera sjöngs av den karismatiska frontsångerskan. Hon gjorde ett kanonjobb tillsammans med de andra i bandet med deras grymma gitarrtoner, tillsammans med den snabba basisten. Keyboarden toppade allting med grymt ljud som gjorde låtarna kompletta. Ett fantastiskt genomförande av det här bandet.

HUANASTONE

VI ÄR COOLA, VI ÄR SVENSKA OCH HI ÄR HÄR FÖR ATT SPARKA ER I ANSIKTET!

Djup, skitig och dynamiskt. En typ av undergångskänsla från gitarrens sida tillsammans med en djup, mörk röst. Stonerock med ett bluesinfluerat ljud. Kyuss and Queen of the Stone age kommer upp i huvudet, men dem är mycket mer än så. De är så stilrika, och väldigt, väldigt svenska. De här bandet är coolt helt enkelt. De är födda rockare. Inget snack om saken. De hör hemma på scenen och vi är väldigt glada att de spelade hos oss här på Taubertal Open Air Festival.

VOSEM PO GRINVICHU

RYSSLAND NÄSTA STADIUMBAND

Det är dags för Vosem Po Grinvichu att avsluta dag två här på den internationella festivalen och världsfinalen. Ordet internationell hade inte betytt någonting om du inte hade haft ett ryskt band med. Vad vi kan säga om det här ryska bandet är att de har arenapoplåtar. Arenapop a la Coldplay är Rysslands svar till västvärlden och de har visat oss hur man gör det propert. De har radiovänliga låtar som är redo för allt. Vissa låtar är så bra att de pissar på allt i radioväg just nu. (Ursäkta språket, men det är sant). De här killarna förtjänar allt. Ett fantastiskt sätt att avsluta den andra dagen efter en maratonkväll… Klockan är 01, vi är trötta, glada och aningen berusade. Spasiba Ryssland!

ANMÄLAN