Backline

På alla konserter ställer Emergenza en komplett backline till förfogande. Utrustningen på scenen används av samtliga band. Det enda ni själva behöver ta med er är cymbal, gitarr, bas, instrumentkablar och effektpedaler.
GITARRUTRUSTNING:


- 2 MARSHALL JVM410H eller JVM210H med 4x12 kabinett
- 1 MARSHALL JVM210C combo *bara på vissa konserter

BASUTRUSTNING
- 1 MARSHALL bass Amp

TRUMMOR
- MAPEX (22", 10", 12", 14", 16", 14"(virvel))
 eller (22", 12", 13", 16", 14" virvel)
Det är tillåtet att ha med egen virvel, pedal och stol. Använder du dubbelpedal MÅSTE du ta den med. Om du använder fler än 2 crash/china/splash etc. måste du själv ta med cymbalstativ.

Utöver det måste du ta med det som inte er nämnts ovan. Dvs. keyboard (+stativ,stol,kablar), clip-mics om dessa används till blåseinstrument, DJ-utrustning/PC/ljudkort och kablar som används för att koppla in DI-Box på scenen.

Klubbarna ställer följande till förfogande:
Mikrofoner och kablar till dessa mikrofonstativ, D.I.-boxar på scenen, PA, monitorsystem, mixer, ljus och tekniker.


Vad ställer Emergenza Festival till förfogande på konserterna?

Emergenza Festival ordnar spelstället, den tekniska produktionen av konserten, ljud och ljus tekniker, backline. Emergenza ställer all nödvändig utrustning till ert förfogande: Inte bara PA-anläggning (mixer, högtalare, mikrofoner, monitorer etc.) men också gitarrförstärkare, basförstärkare, trumset. All utrustning är av yttersta kvalité. Tekniker (ljud och ljus) är oftast spelställets egna och känner därför till akustiken och utrustningen bäst. Vi arbetar uteslutande med professionella tekniker och du kommer märka att dem tekniker vi använder oss av oftast är demsamma som landets största artister använder sig av. Detta innebär att ert band är i säkra händer och gör att ni kan koncentrera er på att leverera eran bästa show.

Finns percussion till förfogande?

Nej.

Finns keyboard, dator och DJ-utrustning till förfogande?

Nej, detta tar ni med själva.

Får vi ta med oss egna tekniker?

Nej, tyvärr inte. Spelställets egna tekniker är dom enda som kör konserten. Om ni har önskemål om ljud eller ljus ber vi dig fylla i dessa på ett papper för att ge till teknikerna vid get-in.

Vilka delar av mitt trumset får jag ta med mig?

Du behöver inte ta med dig något annat än trumpinnar och crashcymbaler då vi redan har ett komplett trumset, följande är det enda du behöver medbringa om du så vill: Virveltrumma, dubbelpedal (vi har endast enkelpedal), drum-pads och annat smått och gott som ko-klocka, chymes och liknande.

Kan vi ha ljuseffekter?

Det är spelställets ljusutrustning som avgör vad som är möjligt. Prata med teknikerna vid get-in.

KFår vi använda oss av effekter till gitarr och bas?

Ja, självklart!

Får vi använda oss av egna gitarr och basförstärkare?

Basförstärkaren som ställs till rådighet spelar alla på och utgångspunkten är att detsamma gäller för gitarrförstärkaren. Om du har ett speciellt set-up för din gitarr så kan vi diskutera om det är möjligt.

Får vi använda egna cymbaler?

Det är tillåtet att använda en egen cymbal så länge den är monterat på ett eget stativ.

Kan jag använda min egen mikrofon?

Konserterna spelas på professionella spelställen och deras mikrofoner är desamma mikrofoner som 99% av alla profesionella band använder. De enda egna mikrofonerna vi tillåter är Elvis/barber-mikrofoner - men då måste du också ge oss en extraordinär show! :)

Får vi ta med oss en egen scentekniker?

Nej. Vi litar till 100% på våra scenchefer och de känner till utrustningen bättre än någon annan.

Vår trummis är vänsterhänt. Hur funkar det?

Vanligtvis spelar band med vänsterhänt trummis som första eller sista band.

ANMÄLAN